Geschiedenis
Het muzikale verleden van Ton (bas)en Wim (gitaar) gaat terug tot midden jaren tachtig. Vanaf 1986 collega’s en vrienden werd er zo af en toe gespeeld op woonboot van Ton.  De jonge Gert Jan (gitaar)kwam er later bij en er werden zo nu en dan opnames gemaakt.

Toen het verzoek in 2008 kwam om te spelen voor cameramensen in opleiding was het logisch dat Gert, Ton en Wim op zoek ging naar muzikanten om een cover band op te richten. Met het aantrekken van Rob de Boer, Ellen van Leer  op zang en Jasper Kooijmans op drums was Nice Choice geboren. Maarten (techniek) werd uitgenodigd om als technicus deel uit te gaan maken van de band.  Een onmisbare schakel als het gaat om het geluid zo goed mogelijk over de bühne te brengen. In een mooie oefenruimte in Hilversum ging de band aan de slag!

Eind 2009 verlieten Jasper en Ellen de band. Korte tijd later werd de band verrijkt met Anita (zang) en Rene (drums), zij hadden samen in de band “Time Out” gezeten. Toen Rob in oktober 2010 de band verliet ontstond de bezetting waarmee regelmatig opgetreden ging worden. Begin 2014 werd het geluid van de band versterkt met de komst van Friso op toetsen en Andrew op percussie, waarmee wij een breder repertoire in verschillende muziekstijlen hebben gekregen. (zie ook ons repertoire)

Juni 2016 verliet helaas onze bassist Ton de band om zich wat meer op Jazz en studio opnames te richten en wordt deze taak ingevuld door onze nieuwe swingende bassist Sjoerd die een extra dimensie toevoegt aan de sound van onze band.

Nice Choice speelt onder andere  op feesten en partijen, verschillende  festivals waaronder:  “Kleurrijk Hilversum”,  het Cultureel Festival Baarn,” , Koningsdag Hilversum, maar ook in restaurants, cafés en kroegen.

Studio opnamen febr 2017_1

 

 

 

 

 

 

Repetitieruimte Nice Choice